Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

Ruben op weg naar het WK, deel 3/3

Ruben in voorbereiding op het WK indoorkarten deel 3/3: acclimatiseren en trainen

IMG_2478

Nog 4 dagen en dan begint het KWC 2016 in Martinsicuro, Italië. Afgelopen maandag kwam ik samen met mijn vader en Mika Mathia aan in Martinsicuro en vanaf dinsdag heb ik samen met mijn teamgenoten van The Dutch Value en later ook Bluestar getraind op de WK baan. De temperatuur is hier bijna iedere dag hetzelfde, rond de 33 graden en dus vrij warm tijdens het karten. Toch is het goed te doen en de baan bevalt goed. De baan is iets korter dan vorig jaar en er zijn wat problemen met het asfalt op het outdoor gedeelte, waardoor we voornamelijk indoor hebben gereden de afgelopen dagen. De tijden liggen rond de 38 seconden en de versnellingsbakverhoudingen zijn wat aangepast ten opzichte van vorig jaar. Tot nu toe heb ik 14 heats gereden, waarvan de meeste goed gingen. Het is vooral proberen om de juiste versnellingen en nog belangrijker de juiste lijnen te vinden. Er zit nog wel wat verschil tussen de karts, maar daar wordt wel duidelijk aan gewerkt tijdens de trainingsdagen dus dat is zeer positief. Naast de trainingsheats die we hebben gedaan zijn we ook enkele keren naar het strand geweest en heb ik nog wat hardgelopen, het is goed om al ruim een week voor de start te kunnen wennen aan de hoge temperaturen alhier.

13838122_10209784229392747_719659295_o

Tijdens de eerste 3 dagen heb ik vooral met Lorenzo samen gereden, hij is net als vorig jaar erg snel en ook Rico heeft de smaak gelijk goed te pakken. Samen met Selina en mij rijden we morgen de landen-/teamwedstrijd voorafgaand aan het WK. We kijken alle 4 uit naar de eerste echte krachtmeting en zijn goed voorbereid. We hopen The Dutch Value nogmaals op de kaart te kunnen zetten tijdens dit mondiale toernooi. Doordat de baan vrij veel bochten kort achter elkaar heeft en de karts veel power hebben is het fysiek redelijk zwaar, maar als je eenmaal in de kart zit en onderweg bent heb je daar niet zoveel last van. Maandag en dinsdag hebben we nog 2 trainingsdagen en net als vandaag (zaterdag) zal ik dan ook veel samen rijden met mijn Belgische Bluestar teamgenoten waarmee ik net als vorig jaar ga proberen het teamklassement te winnen volgende week. Yoan heeft momenteel wat rugproblemen waardoor onze 4e rijder nog onzeker is, hopelijk kan hij gewoon meedoen. Robin en Mathias zijn al jaren 2 mannen die veel overwinningen bijeen rijden, Mathias lijkt net als vorig jaar weer in zeer goede vorm.

13717388_10208634167624596_5617074234562701056_o

Verder zijn er vele andere rijders die al hun meters maken op het Italiaanse asfalt, zoals enkele Denen, Hongaren, Zweden, Polen, Noren, Oostenrijkers, Portugezen, Colombianen, Brazilianen, Spanjaarden en Italianen. Anderen zullen dit weekend volgen en het beloofd ongetwijfeld weer een hoogstaand kampioenschap te gaan worden. Het is even afwachten hoe de baancondities zich zullen ontwikkelen na de endurance race van morgen, mogelijk zou er veel grip bij kunnen komen waardoor je je rijstijl weer moet aanpassen. Eerst maar eens proberen om op zondag een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten en daarna gaan we maandag en dinsdag nog eens de puntjes op de i zetten om woensdag helemaal klaar aan de start te staan. Ik wil alvast het drietal sponsoren die mij dit jaar ondersteund hebben bedanken voor hun bijdrage, dankzij jullie kan ik wat meer trainingsheats doen dan sommige concurrenten! De live timing is de komende dagen te volgen via de volgende link: http://www.apex-timing.com/live-timing/pgkart/index.html

IMG_0262