Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

Formula Karting race 4

Ruben pakt dominante 4e zege op rij
Poperinge, 2 juni 2018

De 4e race van het Formula Karting seizoen 2018 was in het Belgische Poperinge, vlak bij de Franse grens waren we te gast bij Eurokart. Een spectaculaire baan vanwege de gladde ondergrond en de hele snelle karts! Er was een nieuwe baan aangelegd en de organisatie had besloten om deze keer een time attack variant te hanteren in plaats van gewone races. Dit hield in dat we allemaal in 15 verschillende karts 4 rondjes gingen rijden en per kart een klassement op snelste tijd kregen. Een leuk concept wat dus een aangepaste versie van de time attack van de afgelopen jaren was. ’s Ochtends waren de Formula Karting 2 rijders eerst aan de beurt, hier was het Stefan Verhofsté die eenmalig meedeed en gelijk zijn snelheid liet zien door overtuigend de dagzege voor zich op te eisen, voor kampioenschapsleider Steve Kolela. Wij mochten rond het middaguur aantreden voor maximaal 2 trainingsheats. Het ging bij mij meteen erg lekker, ik had de nieuwe baan snel onder de knie. Ik was in beide heats de snelste en ik hoopte dat dit niet alleen kwam doordat ik goede karts had! Poperinge was voor mij vroeger nooit een makkelijke baan, ik had er dan ook nog nooit een race gewonnen.

De kartverschillen waren groot en dus was het mooi dat we juist vandaag niet afhankelijk waren van kartverschillen. De heats werden 1 voor 1 afgewerkt en telkens waren er 3 rijders die een heat pauze hadden. In het begin was het nog lastig te zeggen hoe je in een bepaalde kart had gereden, maar gedurende de dag kreeg je in iedere kart steeds meer vergelijkingsmateriaal en begon het klassement langzaam vorm te krijgen. Halverwege stond ik in alle karts waarin ik gereden had bovenaan, dus dat was een goed teken, ik voelde me goed in de karts en in veel karts had ik veel marge op plek 2. Echter waren er ook nog best wat karts die mijn grootste concurrenten (Mats en Yoan) nog niet gehad hadden, en dus was het nog even afwachten. Ik bleef gefocust en dat was belangrijk want het was warm en fysiek redelijk uitdagend voor veel rijders. Ik kreeg wat tegenslag te verwerken doordat in 1 heat per ongeluk mijn laatste ronde niet werd meegeteld en in een andere heat er 2 keer voor mijn neus een band op de ideale lijn werd gebeukt. Gelukkig had dit geen invloed op het dagresultaat, want met 10 1e plaatsen van de 15 karts had ik veruit de beste klassering.

Het slechtste resultaat kon geschrapt worden en met de 14 andere resultaten had ik 8 punten (4 2e plaatsen en 10 1e plaatsen). Mats eindigde op een verdiende 2e plek, met 38 punten, terwijl Yoan met 57 punten de 3e podiumplek in beslag nam. Een vertrouwd podium dus, en voor mij de 4e overwinning op rij, een droomstart van dit seizoen waar ik heel erg blij en tevreden mee ben. Yoan en Mats staan nu gedeeld 2e in de tussenstand. Volgende maand keert Formula Karting weer terug naar Nederlands grondgebied met de 5e race bij Kartplaza Nijverdal.

180602 fk race 4