Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

Formula Karting race 9

Kapotte band verpest Ruben’s goede dag
Machelen, 21 oktober 2017

Op zaterdag 21 oktober ging ik voor het eerst sinds mijn heroïsche 24-uurs duo overwinning in april terug naar First Kart Inn te Machelen, de 9e race van Formula Karting stond op het programma en ’s ochtends was de baan nog kletsnat. Na enkele trainingsheats was het nog steeds nat en dat betekende dat race 1 op een opdrogende baan werd verreden. Met 24 deelnemers kon iedereen samen in 1 groep en we reden in totaal 5 races, steeds met een hotlap kwalificatie en 1 toegestane shortcut. In race 1 kwalificeerde ik me als 4e en die positie behield ik ook tijdens de race, Mats reed op kop sterk en pakte de 1e overwinning. In race 2 was het Thom die er met de overwinning vandoor ging, ik stond op de startgrid rond plek 5 maar moest in de race zelfs nog enkele plekken inleveren omdat mijn kart steeds minder lekker ging rijden, ik werd slechts 9e. Toch was dat nog niet zo slecht als het lijkt, want er waren redelijk wat kartverschillen en dat zorgde er bijvoorbeeld voor dat niemand 2x in de top 6 had gereden en tevens leek Rico moeite te hebben en was er vandaag een kans om veel punten in te lopen.

171021 fk band

In race 3 startte ik vanaf plek 3 en moest ik uiteindelijk opnieuw genoegen nemen met plek 4, na een mooie inhaalactie van Opnithi. Omdat Mats opnieuw met de overwinning ging lopen leek hij hele goede papieren te hebben voor de dagzege. Vanaf race 4 schakelde ik echter nog een tandje bij en vanaf pole position wist ik er een overwinning uit te slepen in race 4, ondanks dat ik in de eerste ronden van de race een compleet BigMac menu op de ideale lijn tegenkwam. Omdat de er naast de ideale lijn nog natte plekken waren reed ik er vol overheen, een vrij bijzondere gewaarwording. Door de overwinning kwam ik ruimschoots op plek 2 te staan in de stand met mijn beste kart nog voor de boeg, ik was de enige die nog een reële kans had om Mats te pakken.

171021 fk podium

In race 5 kwalificeerde ik nipt op plek 2 achter Dylan de Wolf die vandaag ook weer sterk reed, we hadden allebei een enorme snel kwalificatierondje en reden al snel weg van de rest. Ongeveer halverwege de race kon ik hem mooi inhalen en leek ik op de overwinning af te gaan. Mats lag op 6 en moest voor mij nog 1 of 2 plekjes zakken om de dagzege nog te grijpen. Maar net voor het einde sloeg de pechduivel genadeloos toe en klapte mijn rechter achterband. Ik kon de bochten niet meer fatsoenlijk nemen en werd aan alle kanten voorbij gereden, ik werd laatste. Hierdoor zakte ik terug naar plek 4 in de stand nog achter Dylan en Yoan Medart, Mats werd verdiend dagwinnaar. Hierdoor kom ik op 22 punten van Rico die slechts 11e werd, maar dit hadden er nog minder kunnen zijn. Voor deze wedstrijd waren het er 31, dus met Poeldijk en Eupen nog voor de boeg is er nog niks beslist! Mats en Yoan komen wel iets dichterbij voor plek 2, dus ook dat is nog spannend. De volgende race is op zaterdag 11 november in Poeldijk.