Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

ZIKK finalerace

Veersedam/Kastaci finisht seizoen sterk met overwinning
Middelburg, 17 juni 2018

De finale race van het ZIKK seizoen 2017/2018 was voor de titel niet meer van belang, Auto Sturm had hun sterke seizoen reeds vorige wedstrijd bekroond met het zekerstellen van hun 1e titel. Toch was de laatste race er eentje die voor ons belangrijk was, want niet alleen wilden we voor het 13e jaar op rij een top 2 klassering veiligstellen, ook wilden we graag nog een 4e overwinning toevoegen aan ons wisselende seizoen met veel ups en downs. Ik had de eer om voor de 4e race op rij de kwalificatie te doen voor ons team en dat was dit keer een ouderwets rondje, allemaal 1 voor 1 in dezelfde kart. Ik was niet helemaal zeker van mijn zaak, want het was al meer dan 2 maanden geleden dat ik in deze richting nog had gereden, maar het moest in 1 rondje gebeuren. Lorenzo had voor Team Next de voorlopig snelste tijd op de klokken gezet met een 42.89. Mijn 1e bocht ging niet vlekkeloos, maar de rest van mijn ronde was vrij goed en ik pakte de 1e tijd af van Lorenzo met een 42.85. Maar de leider in de stand mocht als laatste en Auto Sturm zette IEKC kampioen Patrick in. Hij kwam net niet aan mijn tijd en nestelde zich tussen mij en Lorenzo met een 42.87, heel close maar de pole was gelukkig voor ons!

Ik mocht dit keer geen kart kiezen zoals bij het IEKC of de knock-out kwalificatie en kreeg een matige kart toebedeeld. Ik probeerde in de eerste ronden de binnenkant nog een beetje af te schermen, al verdedigde ik niet volle bak, want we wonnen wel tijd op sommige andere teams zoals de Looff die het helemaal niet hadden getroffen met hun kart. Patrick kwam mij na een tijdje voorbij en nam daarna meteen afstand, terwijl ook Lorenzo aansloot. Ook hem kon ik een tijdje afhouden maar na een minuut of 15 vond ook hij zijn weg langs mij. De 4e die was komen aansluiten was Ian van KCR, Ian rijdt de laatste tijd erg sterk in Middelburg en ook nu was hij weer goed op stoom. Ik probeerde nu vooral de schade te beperken qua rondetijden en dat lukte goed, Ian kon mij daardoor ook inhalen en zo zakten we terug naar plek 4. Na de 1e wissel lagen we weer terug op plek 1, met de wissels hadden we KCR weer teruggepakt en zowel Auto Sturm (30 seconden) als Team Next (10 seconden) hadden erestraf.

180617 veersedam kastaci

Auto Sturm had met Nick de kart van Mats (de Looff) overgenomen en die zakte daarin nog verder terug naar achter. Guillermo reed op plek 1 erg sterk met een lekker kartje. Hij kon de voorsprong ietsje uitbreiden terwijl Danny met Team Next weer naar de 2e plek kwam. Daar achter deed ook KZW het goed en ook Eliano reed de Looff weer terug in de wedstrijd. Net voor het einde van de 2e stint namen wij onze longcut om daarmee een goede positie op de baan te pakken voor de 2e wissel. Dit betaalde zich uit, want we konden de 1e kart van Auto Sturm pakken en daarin mocht Marcel het gaan proberen. Aanvankelijk had hij nog wat moeite om hele scherpe tijden neer te zetten, maar naar mate de stint vorderde kwam hij beter en beter in de wedstrijd en deed daarbij goede zaken. We naderden Team Next die nog een longcut moesten nemen (14 seconden tijdsverlies) en dus zag het er goed uit met Mika nog als laatste rijder achter de hand. KZW had de 3e plek inmiddels in handen en Mika ging weg voor de laatste stint van dit seizoen, Mellanie reed voor Team Next en die ging ook erg goed in een mindere kart.

Mika knokte voor wat hij waard was en zag al snel Mellanie naar binnen duiken voor de longcut. Zo kwamen we weer aan de leiding en ondanks dat Mika niet super hard reed kwam de overwinning absoluut niet meer in gevaar. Een hele mooie race om het seizoen mee af te sluiten, en vanzelfsprekend pakten we daarmee ook de 2e plek in de eindstand wat toch wel tot enige tevredenheid leidde binnen ons team. Helaas hebben de 3 zwarte vlaggen ons dit jaar de kans op de titel gekost, maar Auto Sturm reed een knap seizoen en pakt verdiend de titel, loon na werken voor hun. De 3e plek in het kampioen was voor het nieuwe team van Team Next. Volgend jaar zullen wij opnieuw aan de start staan voor revanche, voor dit jaar wil ik al mijn teamgenoten; Leroy, Peter, Guillermo, Dave, Cuma, Mika en Marcel bedanken. Daarnaast gaat mijn dank uit naar onze sponsoren Veersedam Auto en Autobedrijf Kastaci.

180617 zikk podium