Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

ZIKK race 12

Veersedam weer stapje dichter bij titel
Middelburg, 29 mei 2017

Op maandag 29 mei was de voorlaatste race van het ZIKK seizoen 2016/2017 en dit keer werd er weer in omgekeerde richting gereden. Mika deed voor ons de kwalificatie en dat deed hij heel erg goed, want hij pakte pole position in de battle kwalificatie door Mats in de laatste ronde ruim te verslaan. Tegelijkertijd moest een aantal andere snelle teams zoals Klaver 4 en Haarbosch achteraan starten omdat zij niet aan de kwalificatie-eisen van het reglement hadden voldaan. Mika reed een goede 1e stint en kon de koppositie handhaven terwijl Rico van Haarbosch wel kwam opzetten naar plek 2. Helemaal aan het einde van de stint kon hij Mika inhalen en even later was het tijd voor de 1e wisselperiode. Marcel kon er onverwachts toch bij zijn en dat vonden wij natuurlijk helemaal niet erg! Hij ging als 2e en moest eerst onze 30 seconden erestraf uitzitten vanwege de overwinning in de vorige wedstrijd.

De tijden ging bij iedereen omhoog en Haarbosch had geen beste wissel gedaan. Ivo ging bij hun als 2e maar had een hele vervelende kart en moest wel een seconde per ronde op Marcel inleveren. We kwamen zo snel weer naar voren en kwamen op een 5e plek te liggen. Als 3e ging Dave bij ons en hij reed ook een hele goede stint, we wonnen nog iets meer tijd terug en zelfs het podium was nog haalbaar. Ik mocht als laatste en nog geen seconde na het opengaan van de pits doken we al naar binnen. Ik had een prima kart en kon de aanval openen. De strijd om de dagzege ging tussen Auto Sturm met invaller Ziggy als laatste rijder en Haarbosch met Danny als 4e man. Danny kwam voor Auto Sturm de baan op maar kreeg oranje vanwege een duw van Lorenzo in de vorige stint tegen Auto Sturm die net de pits in reed. Hierdoor maakten zij het zichzelf nog erg lastig, want Danny had moeite om het gaatje te vinden.

zikk 12 podium 2017

Ik kon oprukken naar een 3e positie in de wedstrijd maar moest in tegenstelling tot de 2 koplopers nog wel een longcut maken. De 2 koplopers gingen zo fel in gevecht dat ik zowaar nog dicht in de buurt kwam. Zou het dan mogelijk zijn om vandaag al de titel veilig te stellen? Daarvoor moesten we voor Haarbosch eindigen maar net voor het einde van de race wist Danny er dan toch langs te komen. Net op tijd, want ik kon al bijna aansluiten en kon in de laatste 2 ronden nog wel een aanval wagen op Auto Sturm. Die kwam er natuurlijk ook, maar pas in de laatste bocht. Met uitkomen van de laatste bocht zat ik aan de binnenkant en met veel meer snelheid leek ik er makkelijk langs te gaan. Dit zag ook Ziggy en die probeerde daarop mij klem te rijden tegen de banden, hierdoor kwamen we zij aan zij over de finish, maar al snel werd duidelijk dat Auto Sturm hiervoor een penalty kreeg en werd teruggezet naar plek 3. Zo finishten wij ondanks 30 seconden straftijd op plek 2 en hebben we met nog 1 race te gaan 12 punten voorsprong op Haarbosch! De laatste race wordt verreden op zondag 18 juni.