Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

KWC dag 2

Ruben verliest veel punten op foutloze dag
Martinsicuro, 28 juli 2016

Op donderdag 28 juli was dag 2 van het WK indoorkarten 2016, opnieuw 2 races van 20 minuten op het programma. Mijn 1e groep was op papier één van mijn makkelijkste groepen, met alleen Mathias als grote concurrent. Ik lootte kart 22, een kart die op dag 1 heel erg goed was maar vandaag blijkbaar was teruggeschroefd. In de kwalificatie kwam ik niet verder als een 10e plaats, 10e, in zo’n zwakke groep. Terwijl ik naar de startgrid rijd begeeft de kart het en moet ik van kart wisselen, achteraf mijn geluk, zo bleek. Ik kreeg een koude kart en hiermee kon ik meteen in de aanval. De start was enorm chaotisch, want er waren veel crashes en ook een stuk van de boarding dat loskwam. Hierdoor kon ik in het begin niet veel inhalen omdat er constant geel hing. Daarna kon ik mezelf echter opwerken naar voren, mijn pace was niet het snelst maar gemiddeld wel beter dan mijn opponenten. Jammer genoeg werd ik nog ever flink in de weg gezeten door een achterligger en uiteindelijk kwam ik na mijn pitstop als 2e weer de baan op achter de Spanjaard Suarez, een resultaat waar ik zeker mee kon leven gezien mijn startpositie.

vlaggen

In de 2e race had ik kart 16, vandaag nog niet mee in de top 5 gereden, maar ik had er veel zin in. Mijn kwalificatierondje was super en ik stond P2 op de startgrid achter Javanainen. De race was super spannend, ik kon bijblijven bij de koplopers en achter me stopten Robin en Mika die ook heel snel reden. Toen Robin een klein beetje ging verdedigen leek de 2e plek in de pocket, terwijl ik met de pitstop nog kans had om de leiding te pakken of de druk op de Zweed op te voeren. Met de pitstop ging het helemaal fout, ik kwam netjes binnen maar op het moment dat ik op de knop drukte gebeurde er niks, het licht bleef groen en ook toen de marshal in de pits drukte reageerde het licht niet. Enkele seconden later drukte een andere official de knop in de andere pitlane aan. Ik besloot om de pits te verlaten op de plek waar ik lag voor de pits, en verloor nog wat met het uitrijden. Dit mocht echter niet en ik kreeg een time penalty, weg 2e plek en zonder dat ik ook maar iets had fout gedaan viel ik helemaal terug. Zelfs met een mindere kart leek ik goede zaken te gaan doen, maar door mechanische pech van de knop in de pits verlies ik dure punten. Morgen weer met frisse moed aan de start en proberen het gat naar de koploper Rico te verkleinen, hij staat nu 15 punten voor mij, maar gezien de snelheid die ik nu heb is dit nog zeker te overbruggen zonder pech!

gregory

In het teamkampioenschap staan we nu op de 3e plek nadat ook Robin, Mathias en Tristan kostbare punten verloren, onder meer door verkeerde pitstops en gewicht dat vergeten was, voor Bluestar al met al een dag om snel te vergeten! De komende 3 dagen zijn er nog 6 races te gaan en zoals gewoonlijk zullen er zeker op de laatste dag nog grote verschuivingen plaatsvinden in de ranking.