Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

ZIKK race 4

Veersedam pakt belangrijke punten
Middelburg, 13 november 2017

Op maandag 13 november was de 4e wedstrijd van het seizoen en dit keer reden we in de tegengestelde richting. We hadden de vorige race gewonnen en daarom moesten we vandaag 30 strafseconden incasseren, het zou dus een uitdagende race worden. Marcel was er vandaag opnieuw bij en die deed de kwalificatie van 10 minuten. Het was heel spannend want de snelste teams zaten op enkele honderdsten van elkaar. Marcel had even de snelste tijd maar zakte toen weer terug naar plek 3, en daar zouden we ook blijven. De pole position ging verrassend naar KZW met Wouter Verbaarschot, terwijl Nobby van de Port een knappe 2e plek pakte voor ’t Begin Domburg. Bij de start liet Marcel een klein beetje ruimte en daar dook Joris van Auto Sturm meteen in. Zo waren de 2 teams vooraan weg en moest Marcel zich even herpakken. Dat ging goed want een aantal minuten later pakte hij de 3e plek terug en kon langzaam maar zeker wegrijden van Joris die Team Next van zich af moest slaan.

In de 2e stint ging Guillermo voor ons rijden en we kwamen op plek 6 de baan weer op na de erestraf. Team Next ging de fout in want zij kwamen binnen terwijl het rood was, hierdoor maakten zij het zichzelf erg lastig want ze verloren kostbare tijd. Guillermo had er zin in vandaag want hij reed al vanaf zijn 1e ronde hard en kon daarmee al snel de 5e plek terugpakken. We liepen in op de teams voor ons al werd er door veel teams hard gereden in de 2e stint. Zo ging Patrick hard voor Auto Sturm en ondanks dat zij 20 strafseconden hadden lagen ze alweer op plek 3. KZW en De Looff reden een stuk voor de rest al verloren ze wel wat tijd. ’t Begin Domburg bleef ook goed meedoen en streed nog om de podiumplaatsen. Lorenzo reed voor Team Next en verbeterde de snelste raceronde naar een 42.9, Guillermo bleef daar net 0,006 seconde boven. De 2e wissel was spannend en de longcut werd tactisch ingezet door onder meer Auto Sturm, om op een betere positie op de baan te komen. Als antwoord daarop namen wij ook de longcut en hadden even later een goede wissel waardoor we ook in de 3e stint een prima kart hadden. De tijden waren opeens een stuk langzamer en Mika had het bij ons ook lastig. Dennie reed voor Auto Sturm en had Sylvana op zijn bumper die voor ’t Begin Domburg reed. Op plek 5 reden wij daar een seconde of 3 achter. Mike Bartelen reed voor KZW en bouwde de voorsprong verder uit, zij leken op de overwinning af te gaan.

171113 zikk race 4

Toen de laatste wissel, en opnieuw ging er een team de fout in met het rode licht, nu was het Auto Sturm die niet goed aan het opletten was en zo kregen wij een plekje cadeau. Ik ging als 4e en laatste en kon ik mijn 1e ronde meteen ’t Begin Domburg inhalen voor de 3e plek, maar ik werd nog achtervolgd door Danny van Team Next die vergelijkbare rondetijden reed. Mijn stint was redelijk goed, maar vooral in het begin nog niet constant genoeg en er is dus nog ruimte voor verbetering. De 3e plek kwam echter niet meer in gevaar, en dat was gewoon een prima resultaat. Aan de kop van de wedstrijd was het echter nog niet beslist, want Mats had zijn zinnen gezet om de overwinning voor de Looff. Hij moest van ver komen maar reed het gat helemaal dicht met sterke tijden (snelste raceronde van 42.8) en kon met nog 7 minuten te gaan aanvallen. KZW verdedigde heel goed, maar met nog 2 ronden te gaan kon Mats zich er toch langswurmen en de kop definitief in handen nemen. Een spannende ontknoping. Met onze 3e plek nemen we de leiding in het klassement weer over van Auto Sturm, op de voet gevolgd door Team Next en de Looff.