Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

ZIKK race 7

Veersedam slaat slag in bijzondere race
Middelburg, 30 januari 2017

Op maandag 30 januari stond de 7e race van het seizoen op het programma, en dit markeerde gelijk de helft van het seizoen, aangezien de kalender 13 races telt. Opnieuw een belangrijke race dus en met het Open Zeeuws kampioenschap net achter de rug stonden veel rijders op scherp. Annelien was er daar één van, zij etaleerde haar goede vorm door met Auto Sturm pole position te pakken in de 3x5 minuten afvalkwalificatie. Cuma reed voor ons zijn eerste kwalificatie van het seizoen en kwalificeerde zich als 5e. Onze grootste concurrent voor de titel, Haarbosch, stond op de 2e plek met Rico aan het stuur. In de slotfase van de kwalificatie, toen de pole tijd al op de klokken stond, ging de kart van Annelien stuk en dus moest ze in een andere kart van start gaan. Hier kon Rico van profiteren door de leiding te pakken. De verschillen bleven echter heel klein, Cuma haalde Klaver 4 in en lag op plek 4 slechts een seconde of wat achter de koplopers. ’t Begin Domburg reed sterk met Tim en ook Annelien handhaafde zich makkelijk in de top 3, maar deze 2 teams vielen na het incasseren van de erestraf terug in de stand.

De 2e stint zou het sleutelmoment worden in de wedstrijd. Het was Patrick die voor Klaver 4 het snelste tempo liet zien en zich vanaf plek 3 opwerkte naar 2 door Mika in te halen, vervolgens sloot hij aan bij koploper Selina met Mika nog in zijn bumper. Mika wachtte niet af en haalde meteen Patrick weer in. Vervolgens ging Selina vol in de verdediging op ons en Klaver 4 nam daarop hun shortcut. Wij lieten ons zeker niet verleiden tot het nemen van een shortcut, want deze situatie was allerminst ongunstig voor ons. Gezien onze voorsprong in de stand en gezien het feit dat we nog geen slecht resultaat hebben gehaald dit seizoen was het in ons voordeel om samen met Haarbosch verder terug te zakken. Zij leken dit niet in de gaten te hebben terwijl ze toch al een schrapresultaat hebben staan van 11 punten en Selina ging alleen maar extremer verdedigen, waarbij de tijden opliepen tot 44 seconden per ronde. Ondertussen reed Patrick de snelste raceronde van 41.71 en konden meerdere teams aansluiten. De Looff en Old Boys namen ook hun shortcut en Auto Sturm dook vroeg de pits in en kwam ook weer in de buurt.

zikk podium race 7

Mika kwam niet langs Selina en we namen daar gezien de situatie ook geen risico bij. Selina werd vroeg naar binnen gehaald en dit kwam ons niet slecht uit want zo kon Mika nog een minuutje of 10 verschil maken. Lorenzo had het lastig in zijn kartje en zo liepen we een seconde of 4 weg. Na de wissel kwamen we als 4e weer de baan op en brachten we Zeeuws kampioen Leroy op het asfalt. Hij kon goede tijden rijden waarbij de voorsprong op Haarbosch constant bleef. Klaver 4 had de overwinning in handen en hoefde in de laatste 2 stints geen bijzondere tijden meer te rijden om genoeg voorsprong over te houden. Door hun gemiste race van vorige keer zijn ze echter vrijwel kansloos als het gaat om de titel. Auto Sturm is dat nog niet en zij kwam met Mike verder naar voren, hij haalde Leroy in en opende de jacht op P2 en 3. Ik ging als laatste rijden en kwam als 5e weer de baan op. Al vrij snel kon ik de Looff inhalen en niet veel later ook Old Boys. Ik kreeg niet heel veel weerstand maar dat was voor hun ook niet zinvol gezien het feit dat wij nog een shortcut achter de hand hadden. Danny reed voor Haarbosch en reed een goede stint, hij probeerde nog te redden wat er te redden viel maar kon niet meer bij ons in de buurt komen. Voor ons was de 2e plek eventueel nog mogelijk al reed Joris van Auto Sturm ook hard door. Met nog een minuut of 10 te gaan kon ik hem inhalen en daarmee een hele waardevolle 2e plek pakken. Ik kon helaas de snelste raceronde niet meer terugpakken, net als Mika strandde ik op enkele honderdsten van Patrick zijn tijd. Auto Sturm bleef op plek 3 en gaat daarmee naar de 2e plek in de tussenstand, Haarbosch eindigde op een 4e plek. De volgende race is over 4 weken in de omgekeerde richting.