Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

10 uur nightchallenge KCR

Ruben & Rico zeer strak naar overwinning!
Roosendaal, 22/23 oktober 2016

Op zaterdagavond 22 oktober stond de 2016 editie van de 10 uur nachtrace gepland bij KCR. The Dutch Value stond uiteraard op de deelnemerslijst en misschien wel in de sterkste line-up, ik vormde samen met Rico een koppel en dus konden we onze borst natmaken voor flink wat uurtjes sturen in de nacht. We waren er beiden helemaal klaar voor en dat bleek ook in de kwalificatie toen Rico gelijk de toon zette met een mooie pole position!! Op plek 2 stond Guido van den Heiligenberg van GGDD racing en daarachter heel knap Jarno Hermans van Dutch Value mix, een jeugdig team van Mike Dijkgraaf, Mike Bartelen, Guillermo van Pamelen en de dames Tess Verschoor en Mellanie Motz! In het eerste uur kon Rico langzaam maar zeker een stukje wegrijden van de rest. Ian Verschoor kwam heel sterk naar voren voor MIS Racing (Mika Mathia, Stijn van der Hof en Ian). Deze editie was er geen gestress rond de kartwissels, want ieder uur werd het veld in omgekeerde volgorde van de startgrid naar binnen geroepen voor een kartwissel. Zodoende kregen alle teams één voor één alle karts een uurtje onder hun kont.

Dit haalde een stukje tactiek weg, maar wel zo eerlijk en dus was het gewoon alles uit iedere kart halen! Rico wilde graag beginnen met een lange stint, zelfs na 3 uur zag hij er nog fris uit maar toen was het toch tijd om onze eerste rijderswissel te maken! We lagen ondertussen al 25 seconden voor, ondanks dat we best een lastige kart hadden gehad in het 2e uur. Naast de verplichte kartwissels moesten we nog eens 10 rijderswissels maken waarvan wij de 1e dus pas na ruim 3 uur deden! Ik zat er meteen lekker in en had ook 2 prima karts. Hiermee kon ik de voorsprong voor het eerst naar meer dan een ronde brengen, virtueel dan, want de meeste teams hadden al meerdere rijderswissels gedaan en dus vertekende de stand een beetje. Rico ging halverwege de race opnieuw in de kart en in het 7e uur stapte ik weer even in. We maakten meteen 3 wissels achter elkaar om even wat rijderswissels weg te werken en daarna kon ik weer 2 uur achter elkaar knallen! Dit was opnieuw een hele lekkere stint en nu ging de voorsprong al naar meer dan 2 ronden!

161023 10h kcr podium

Het nieuwe team van ZHL Racing met Eliano de Vos, Patrick Bakker, Redwan Geerts, Tim Leloux en Selina Balneger kwam ook sterk naar voren gedurende de race en nestelde zich op een 2e plek. Met nog 2 uur te gaan leek voor ons de buit binnen, zeker gezien we nog 2 lekkere karts kregen. Veel mensen verwachtten ons wellicht op 1, maar we wilden onszelf ten doel stellen om geen fouten te maken en daadwerkelijk alles uit de race te halen wat mogelijk was. Rico maakte dit in zijn laatste lange stint weer helemaal waardoor opnieuw super constant te rijden en samen met Patrick vocht hij een duel uit om de eerste 35er en daarmee snelste raceronde. Dan de laatste kartwissel en daarna nog even 3 rijderswissels voordat ik het laatste uur in kon gaan. Dit was misschien wel één van onze beste karts en hiermee kon ik nog een aanval doen op de snelste raceronde. Eliano was ook supersnel en samen gingen we op jacht naar een 35er en die pakte Eliano als eerste! Ongelooflijk hoe hard hij en de andere jonge gasten allemaal al gaan! Gelukkig kon ik ze toch nog net voorblijven qua rondetijd en pakte ik nog de snelste raceronde met 35.94! Rico mocht de race afmaken omdat we nog onze 10e rijderswissel moesten maken en hiermee kwamen we net geen 3 ronden voor de nummer 2 te liggen, ZHL Racing.

Het was voor velen weer een slopende race en ook wij vonden het niet erg om de finishvlag te zien, zeker niet als winnaar!! Mika, Stijn en Ian legden heel netjes beslag op de 3e plek! Na de prijsuitreiking werd de nacht afgesloten met een lekker ontbijtje en kon The Dutch Value (met het hoofdteam op 1 en Dutch Value mix achter de Lazy Monkey’s op 5) terugkijken op wederom een geslaagde editie.

161023 10h kcr rico ruben