Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

ZIKK race 4

Veersedam beperkt schade
Middelburg, 21 november 2016

Op maandag 21 november was de 4e race van het ZIKK seizoen 2016/2017 bij Indoor Karting Middelburg. Terwijl het ZIKK seizoen inmiddels al volop onderweg is wordt er door meer en meer rijders al gesproken over het IEKC dat in februari bij IKM zal worden georganiseerd, de deelnemerslijst zit bijna vol en op die lijst prijken imposante namen uit de Europese indoorkartwereld. Wedstrijden als het ZIKK en het individueel Zeeuws Kampioenschap zijn een perfecte voorbereiding voor dit grote event, dus staat iedereen nog wat meer op scherp. De dag begon met een battle kwalificatie, waarbij je dit seizoen ook steeds je kart kon kiezen wanneer je een battle wint. Voor ons ging Leroy deze kwalificatie rijden en we reden vandaag in tegengestelde richting. We begonnen de battle tegen het team van Old Boys, Leroy schakelde eerst Myron heel zakelijk uit en kwam toen in de 2e ronde. In de 2e battle versloeg hij Dennie van Auto Sturm.

Patrick van Klaver 4 was in ronde 3 te snel, maar door onze 2e startpositie had Leroy zichzelf wel een goede kart gegeven voor de start van race. Ook in de 1e stint maakte Leroy weinig fouten, hij reed een hele goede stint en we konden ons losrijden van het gedrang in de middenmoot. Als 2e kon Mika ging rijden en na onze 30 seconden straf vielen we terug naar plek 7. Mika kon ons weer terug in de wedstrijd brengen en reed net als Leroy 42 laag. Terwijl ik nog vanuit mijn werk onderweg was naar de kartbaan maakte Marcel zich al klaar voor de 3e stint, dit keer hadden we helaas niet zo'n lekker kartje. Toch kon Marcel er nog veel uithalen, hij is altijd erg snel in deze richting en ook nu was hij samen met Rico de snelste op de baan en kon zo terugkomen naar plek 5. Vooraan was het Klaver 4 die ondanks 10 strafseconden de race domineerde, een sterk optreden van hun.

Haarbosch kon geen potten breken maar ging wel overtuigend naar de 2e plek in de wedstrijd, voor plek 3 leek Auto Sturm de beste papieren te hebben. Onze laatste wissel pakte wederom goed uit en al snel kon ik op de baan 't Begin Domburg achterhalen om zo P4 over te nemen. Meer zat er vandaag dan ook niet in, al kwam ik nog tot op een tweetal seconden van het podium waar Mike Sturm knap met 2/3 stuur (een deel was af) in de rondte reed. Al met al geen slecht resultaat en onze leidende positie in het klassement blijft stevig. De volgende race is alweer over 2 weken op 5 december.