Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

555 laps KCR

The Dutch Value sterk naar podiumplek
Roosendaal, 7 januari 2017

Op zaterdag 7 januari werd bij Kart Centre Roosendaal wederom de 555 ronden verreden, een endurance race van een kleine 6 uur. Ik ging deze race rijden voor The Dutch Value, maar dit keer eens niet met bijvoorbeeld Rico, Lorenzo of Selina, maar met één van onze opkomende talenten, Jarno! Vlak voor de wedstrijd hoorden we dat Ian zonder team was komen te zitten, en dus vroegen we hem nog als 3e rijder bij ons team. Er moesten vandaag opnieuw 3 stints op 95kg gereden worden, en bij de kwalificatie moesten er 2 rijders aantreden voor een hotlap, eentje op 80kg en eentje op 95kg. Jarno ging voor ons op 80 en ik op 95, en samen konden we de 3e startplaats bemachtigen. Het zat dicht bij elkaar, maar met mijn snelste ronde op 95 had ik veel vertrouwen in de race. Jarno begon voor ons team de wedstrijd en probeerde meteen P2 over te nemen van Mike Bartelen (die samen met Lorenzo reed). Dit lukte net niet en hierdoor kwamen we een beetje in het gedrang. Rico was de grote profiteur en ging er als een haas vandoor. Toen de stofwolken na de openingsfase waren opgetrokken lagen wij op plek 5, met daarvoor Eliano die voor ZHL opstoomde naar voren. Hij haalde even later ook Selina in die samen met Mika voor OOS International reed.

IMG_3795

Ieder uur moest er van kart gewisseld worden en dus was het zoeken naar een balans van gaan voor de beste karts en tegelijkertijd de stints op 95kg zo kort mogelijk proberen te houden. Ik ging het 2e uur op 95kg rijden en kon hierin de 4e plek overnemen van OOS. Het ging erg lekker, en samen met Rico, Patrick en Lorenzo die ook op 95kg reden voerden we het veld aan met tijden die redelijk dicht bij elkaar lagen. Er werden in deze stints niet veel verschillen gemaakt. Als 3e ging bij ons Ian, onze wissel was niet perfect waardoor Ian een lastige kart had, maar gaandeweg vond hij steeds beter zijn ritme en uiteindelijk wist hij weer een plekje verder op te schuiven naar voren. Ian reed uiteindelijk een hele goede stint en kon een ronde pakken op ZHL, waardoor we op dat moment goed op koers lagen voor het podium. De koplopers waren inmiddels wel een rondje van ons weggelopen, maar in de 4e stint die ik weer op 95kg deed kon ik weer iets inlopen. Het ging erg lekker en samen met Lorenzo waren we duidelijk de snelste rijders op 95kg. Lorenzo reed op P2 dus helaas kon ik op hun niet veel tijd goedmaken, het verschil was ongeveer een halve ronde in ons nadeel.

IMG_3798 (1)

In de 5e stint kwam Selina voor OOS weer sterk opzetten en moest Jarno alle zeilen bijzetten om haar van zich af te houden. Jarno reed een keurige stint en kon ondanks wat pijn in zijn nek snelle en constante tijden blijven rijden. Deze hadden we ook nodig want ook Eliano voor ZHL was weer snel en zo leken er nog 3 teams voor plek 3 te gaan strijden, de top 2 leek vast te staan. De laatste wissel was cruciaal en Selina had inmiddels P3 gepakt. Jarno liet zich echter niet gek maken en bleef heel goed in de buurt. Er waren veel teams die lang wachtten op een goede kart en wij namen uiteindelijk initiatief door te wisselen voordat we in de knoop kwamen te zitten met de tijd. Dit pakte goed uit, want even later moest OOS van hun gas om de pits in te kunnen en zo hadden we al met de wissel P3 weer terug in handen. In mijn laatste stint ging het opnieuw goed, samen met Lorenzo reed ik veel 36.4 en dat bleek ook de snelste tijd te zijn op 95kg en slechts 2,5 tiende achter de snelste raceronde op 80kg. Toen ZHL en OOS in gevecht gingen voor P4 ging onze voorsprong nog van een halve ronde naar meer dan een volle ronde bij het vallen van de finishvlag. Een heel mooi resultaat met dit jonge en talentvolle team, leuk om eens in deze teamopstelling te rijden! Ondertussen lieten Danny en Rico er geen twijfel over bestaan dat zij de terechte winnaars werden van deze editie 555 laps, ze wonnen met een rondje voorsprong op Mike en Lorenzo op plek 2, proficiat aan deze snelle mannen.

IMG_3800