Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

BiteMedia Cup race 3

IKM wint eerste tegengestelde race met 6kg
Roosendaal, 1 december 2015

De laatste maand van het jaar is alweer aangebroken, en zo net voor pakjesavond wilden wij onszelf graag trakteren op een leuk cadeau tijdens de BiteMedia Cup race 3. De eerste race ooit op de nieuwe baan die tegendraads werd gereden. Wij mochten het vandaag, na de 2e plek vorige race, met 6kg gaan proberen, en Rico ging de 5 minuten kwalificatie doen. Dit deed hij hartstikke goed, hij was de enige met strafgewicht die zich kon bemoeien met de strijd om de top 3 plaatsen, en werd uiteindelijk 3e. Vlak voor ons stonden Sturm (P1, Mike Sturm) en VDH (P2, Mike Bartelen), en achter ons Melvin van KCR Crew.

rico

Bij de start greep Mike B gelijk de leiding door Mike S in te halen, hierdoor zakte Sturm even weg naar plek 4. Rico moest het vooral hebben van constant rijden en dat deed hij dan ook. Mike en Mike waren net iets te snel en reden langzaam weg, maar achter ons verdwenen de andere teams ook uit zicht dus dat was zeer positief. Ivo ging wel hard, hij knokte zich voor Van de Grift & Co na een mindere kwalificatie op naar plek 4. Mike S reed met 36.3 de snelste raceronde en hier zou niemand de rest van de avond meer aankomen.

trio

Lorenzo ging als 2e en reed tegen Mats en Joris. De tijden lagen ontzettend dicht bij elkaar, allemaal 36 hoog en Lorenzo kon zelfs een fractie goedmaken van onze 8 seconden achterstand. Outdoor Racing (9kg strafgewicht) en KCR Crew (4kg) konden geen vuist maken richting het podium en dat was gunstig voor het kampioenschap. Ondertussen stond Selina klaar en ook zij ging al snel naar 36 hoog tijden, waarmee ze sneller was dan Mellanie die op kop reed voor VDH. Cuma reed voor Sturm ongeveer gelijke tijden, en zo bleven we op zo’n 6 seconden hangen. Cuma reed zichzelf naar P1 toe in een hele knappe stint en Selina naderde Mellanie tot op 2 seconden, op dat moment wisselde VDH voor de laatste keer en mocht Wouter het afmaken. Hier maakten wij mooi gebruik van door nog een paar ronden te rijden alvorens ook onze laatste wissel te maken. Ik mocht als laatste en had een prima kartje. We waren VDH met de wissel voorbij en ik kon op jacht naar Dennie van Auto Sturm. Dennie reed goede tijden maar ik kon er met nog zo’n 10 minuten te gaan toch bijkomen en hem inhalen. De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar, een hele mooie overwinning met 6kg strafgewicht en de 1e race tegendraads is altijd leuk om te winnen! Sturm behield de 2e plek en daarachter pakte VDH hun 2e P3 van het seizoen.

podium bmc 3