Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

BiteMedia Cup finale

Dutch kids & coach sluiten seizoen sterk af op podium
Roosendaal, 9 juli 2017

Op zondag 9 juli 2017 was de finalerace van de BMC 2016/2017. Ik reed dit seizoen mee met het jeugdige teams van Dutch Kids & Coach, samen met Mellanie Motz reed ik samen met de snelle junioren Jarno Hermans, Mike Dijkgraaf en Tess Verschoor. Een heel leuk team maar de concurrentie was heel sterk. Door de nieuwe opzet dit seizoen waarbij teams ook met z’n tweeën en drieën mochten rijden waren er veel teams overgestapt naar de 2e klasse. Daardoor bleven er slechts 7 teams over, maar wel 7 hele sterke teams. We hadden dit seizoen reeds 3e keer op het podium gestaan en stonden op de 5e plek in het algemeen klassement, de topteams zaten dicht bij elkaar. In de laatste race werd er gek genoeg zonder strafgewicht gereden maar dat kwam ons niet slecht uit, want we hadden vorige race een 2e plek gepakt. Ik mocht voor de 2e keer dit seizoen de kwalificatie doen en we moesten 4 rondjes rijden in 10 minuten tijd, waarbij de gemiddelde tijd telde. Ik ging als eerste de baan op, maar er lag veel zand op de baan wat in de plastic bakken was gestopt om deze te verzwaren. Mijn eerste 2 rondjes waren niet snel genoeg en uiteindelijk pakte ik nog wel de 3e tijd, maar gemiddeld was ik 5e.

Bij de start was ik gebrand om naar voren te komen en ik kon gelijk Mats van OOS inhalen. Even later kon ik ook Danny (KCR Crew) voorbij komen die vanaf pole position was teruggezakt, maar hij bleef goed bij. Toen ik bijna bij Selina (ZHL) op P2 was aangesloten haalde Danny me weer in en een bocht later haalde ik hem weer in. Ik moest weer even terugrijden naar Selina en kon haar vervolgens ook inhalen. De laatste die nog voor me zat was Rico (Team Bartelen) en als eerste dook ik de 40ers in, een tijd die later alleen nog door Lorenzo verbroken zou worden. Ik kon bij de wisselperiode Rico naderen en met een paar sterke laatste rondjes konden we team Bartelen inhalen. Mike ging bij ons als 2e en kwam zij aan zij met Mike van Team Bartelen de baan op. Hij hield hem geweldig af en door wat korter te rijden maar weinig tijd te verliezen behielden we de leiding. Dit was weer het bewijs dat de jeugd al enorm ver is want Mike zorgde ervoor dat de teams achter ons even in gevecht gingen en weg was hij.

170709 bmc finale podium

De volgende wissel bracht Mellanie de baan op en die kon de goede tijden rijden. Alleen Lorenzo kon harder gaan en die kon Mellanie ook achterhalen. We besloten niet te verdedigen omdat er nog een wissel aankwam en de teams op plek 3-5 zaten niet heel ver weg. Er kwamen wat vonken van de remschijf van Mellanie en doordat er wat verwarring ontstond kwam zij vroeger dan gepland binnen. Jarno moest hierdoor in een middelmatige kart de laatste stint doen, maar hij kon de rest lang op afstand houden. Uiteindelijk sloot Ian van KCR Crew nog aan, maar Jarno hield hem er uitstekend achter, ook verdedigen kunnen ze als de besten! Zo pakten we in de finalerace nog een keer P2, voor de 3e keer dit seizoen. Tess kon helaas niet rijden door een elleboog blessure, maar ook zij had zich eerder dit jaar fantastisch laten zien. Door ons resultaat in race 10 schoven we nog een plekje op naar plek 4 in de eindstand en zelfs vlak achter P3, felicitaties voor team Bartelen voor hun titel. Voor mij was het een heel leuk jaar, ook al streden we misschien niet voor de titel, met deze enthousiaste talenten rijden was ook een mooie ervaring.